Thuis in quarantaine


Iedereen zit nu verplicht thuis met de kinderen vanwege het Corona virus COVID 19. Kinderen kunnen niet naar school of de kinderopvang en ouders werken zoveel mogelijk vanuit huis. Hoe snel kan de wereld opeens op z'n kop staan door een virus wat rondwaart. Veel levens zijn momenteel in mindere of meerdere mate beïnvloed door het virus en de verplichte quarantaine. Voor mezelf heeft het niet direct heel veel impact, daar ik al een thuisblijfmoeder ben. Maar natuurlijk is ook ons leven anders, we proberen zo min mogelijk in contact te komen met andere mensen. Dus geen speelgroep, speel afspraakjes en de binnenspeeltuin of de kinderboerderij is nu even geen optie. Uiteraard is het belangrijk voor de kinderen om zoveel mogelijk een normaal ritme aan te houden maar we blijven wel veel binnen wat natuurlijk anders is.
Om de kinderen binnen wat meer te vermaken zal ik proberen hieronder wat opties te geven om te doen. Uiteraard is het ook belangrijk om de kinderhersenen actief te houden met leerzame activiteiten. In mijn webshop vind je werkbladen voor kinderen zoals de peuterleermapDeze leermap is zeker ook nog leuk voor kinderen in de kleuterklassen!Let op! Je krijgt nu 50% korting op deze map en alle andere artikelen in mijn shop met de code: VIRUS.  Ook op de website van klasvanjuflinda.nl is van alles te vinden om kinderen bezig te houden.





Verder kan je denken aan:

  1. Maak een dansfeestje. Alle meubels aan de kant, muziek op en dansen maar!
  2. Schilderen. Bescherm de tafel, zet alle verf neer en laat ze lekker kliederen!
  3. Kleurplaten. Print een paar nieuwe kleurplaten uit.
  4. Kleur uitdaging: laat de kinderen blind 3 kleuren kiezen en dat zijn de enige kleuren die ze mogen gebruiken voor de kleurplaat. Hoe creatief kunnen ze ermee zijn?
  5. Lees boeken! Dit verveelt nooit (voor de kinderen dan).
  6. Film middag. Kies een favoriete film, maak wat popcorn en kruip met z’n allen op de bank met een lekkere warme deken, en wie weet ook nog lekker warme chocolademelk.
  7. Bak koekjes.
  8. Bak cakejes en laat ze versieren.
  9. Doe een spelletje.
  10.  Gooi een laken over de tafel en bouw een fort. 
Sterkte allemaal in deze onzekere tijd!




Reacties

Populaire posts