Scavenger hunt - gratis downloaden


Zit je op een regenachtige dag binnen en zoek je naar een snelle activiteit voor je peuter of kleuter met minimale voorbereiding? Dan is deze scavenger hunt voor in huis de oplossing! Download gratis, print uit, lamineer evt. en geef je peuter of kleuter een mand, bak of tas en laat ze alle voorwerpen verzamelen. Help zo nodig en laat je kind alle voorwerpen benoemen en afsprepen van de lijst. Het weer terug leggen is net zo leuk! Weet jou kind nog waar alles lag?
Of is het lekker weer maar je wilt of kunt de achtertuin niet uit? Zoek je naar een snelle activiteit voor je peuter of kleuter met minimale voorbereiding? Dan is deze scavenger hunt voor in de achtertuin de oplossing! Print uit, lamineer evt. en laat je peuter of kleuter alle voorwerpen vinden. Help zo nodig en laat je kind alle voorwerpen benoemen en afsprepen van de lijst. Als je kind al wat ouder is kan je je kind een foto laten maken van alle voorwerpen als bewijs dat ze alles gevonden hebben.



Leuke activiteiten om met je kind een gesprek te hebben over alle voorwerpen. Wat is het? Wanneer gebruiken we dit? Is het groot of  klein, hard of zacht? Kan ik het aanraken? Wat is anders aan bv. de beer op het plaatje dan de beer die wij hebben? Goed voor het oefenen van de woordenschat en de uitspraak.

Wat is een scavenger hunt? Het is een simpele speurtocht waarin je peuter of kleuter alle voorwerpen probeert te vinden en eventueel te verzamelen die op het werkblad staan afgebeeld. Het is anders dan een speurtocht sinds er geen opdrachten aan verbonden zijn.


Reacties

Populaire posts