Herfst activiteiten

De herfst is natuurlijk het uitgelezen moment om heerlijke wandelingen in het bos te maken met de kinderen. Vaak zijn dit bij mij qua afstand erg korte wandelingen sinds elk blaadje, takje en paddenstoel onderzocht moet worden en elke boomstam op geklommen moet worden. Heerlijk voor iedereen om frisse lucht te krijgen en blozende wangen wanneer we weer naar binnen gaan.

Ook tijdens zo'n boswandeling leren kinderen veel! Vertel ze over de seizoenen, waarom de bomen hun bladeren verliezen en leer ze de namen voor de verschillende kleur bladeren, paddenstoelen, beukennootjes etc. Bonuspunten als je een bakje, mandje of zakje mee hebt om alle schatten in te verzamelen zodat je er thuis ook nog van kunt genieten. 

Download gratis het herfst schatten blad om je kinderen te stimuleren op zoek te gaan naar de verschillende bladeren en paddenstoelen in het bos. 




Vergeet niet je kinderen goede beschermende kleding aan te trekken. Wij hebben altijd hele handige waterdichte pakjes aan waarin de kinderen het niet snel koud krijgen en niet nat worden wanneer ze in plassen stampen (wat ze maar al te graag doen). Ducksday is bijvoorbeeld een goed merk met super fijne pakjes om mee buiten te spelen. 



Reacties

Populaire posts